Ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, motiv pentru care românii se pregătesc, deja, de cumpărăturile specifice acestei perioade. Se cunoaște deja că prețurile multor alimente s-au dublat sau triplat, iar în această perioadă românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar, pentru un coș de cumpărături de sărbători. Printre alimentele-vedetă ale sezonului se numără și carnea la garniță. Este un produs care poate fi regăsit pe rafturile din Carrefour. Vezi mai jos, în articol, la ce preț se vinde un borcan de carne la garniță.
Peste doar câteva zile, creștinii vor sărbători Crăciunul. În această perioadă, gospodinele își pregătesc listele de cumpărături, dar au în vedere și preparatele pe care le vor găti pentru întreaga familie. Cei care merg, în această perioadă, la cumpărături, trebuie să se „înarmeze” cu răbdare, dar să aibă și un buget alocat acestei sesiuni de shopping, căci prețurile multor alimente au crescut. Printre alimentele-vedetă ale perioadei se numără nu doar cozonacii, carnea proaspătă, toba, leberul sau caltaboșul, ci și carnea la garniță. Însă, la ce preț se vinde un borcan de carne la garniță? Detaliile se regăsesc în continuare.
Pentru un borcan de carne la garniță, clienții magazinelor Carrefour plătesc 75.50 de lei. Borcanul are o cantitate de 700 de grame. Pentru un kilogram, prețul este de 107.85 de lei. Există multe gospodine care utilizează carnea afumată la garniță pentru a pregăti preparate tradiționale.
Citește și CU CÂȚI LEI SE VINDE 1 KG DE CEAFĂ DE PORC, ÎN LIDL. BUCUREȘTENII AU CREZUT CĂ E O EROARE
Carnea la garniță poate fi păstrată pentru luni întregi în debara, neavând grija că ar putea să se strice, precum în cazul altor alimente. Practic, bucățile de carne de porc vor rezista în untura depozitată în borcane. Atâta timp cât preparatul este conservat într-un mod corespunzător, carnea la garniță poate rezista chiar și peste 6 luni, într-un spațiu de depozitare. Aceasta reprezintă una dintre cele mai vechi metode prin care se păstrează gustul autentic al cărnii. Este o practică încă de pe vremea romanilor.
Sursă foto: Cancan.ro